Duitse retail bant tablet Samsung

Duitse retailers houden zich collectief aan het handelsverbod op de Galaxy Tab 10.1 van Samsung. Dat meldt Webwereld online. De tablet lijkt volgens de rechtbank Düsseldorf te veel op de in 2004 geregistreerde tabletschetsen van aanklager Apple.

Hoewel het vonnis formeel alleen geldt voor Samsung in Duitsland en elektronicawinkels het verbod eenvoudig zouden kunnen omzeilen, blijft de Galaxy Tab 10.1 zowel online als in de Duitse winkels nauwelijks vindbaar. Zo krijgt Media Markt geen nieuwe partijen meer binnen en verkoopt de keten enkel nog de tablets die over zijn van een voorraad van vóór de eerste uitspraak van de rechtbank begin augustus.

"Ik denk dat de rechtbank Düsseldorf extreem vriendelijk is voor aanklagers, maar het heeft een besluit genomen en dat moet worden gerespecteerd”, aldus blogger en activist op het gebied van techpatenten Florian Müller tegenover Webwereld. “Retailers willen zich niet vervreemden van een belangrijke leverancier als Apple door het vonnis te negeren waarin een product illegaal wordt verklaard in hun land.”

Inmiddels is ook voor de 10.1 en de 7.7 van Samsung een ex parte verbod uitgesproken. Samsung is in beroep gegaan tegen de uitspraken van de rechtbank Düsseldorf. De Haagse rechtbank oordeelde dat Apple’s modelrechten te generiek zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!