Winkeliers vrezen voor werkgelegenheid

Detailhandel Nederland vreest voor de werkgelegenheid in de sector door diverse lastenverzwaringen. Vooral de looneis van vakbond FNV valt de brancheorganisatie bepaald niet goed. Dit meldt Pieter Verhoog, secretaris sociale zaken bij Detailhandel Nederland, woensdag tegenover NUzakelijk.nl.

FNV eist een loonsverhoging voor 2012 van 2,5 procent plus een nominale vergoeding van driehonderd euro om het koopkrachtverlies van werknemers tegemoet te komen. Detailhandel Nederland rekent voor dat deze eisen een lastenverzwaring van 300 miljoen euro betekenen.

Naast de looneis ziet Detailhandel Nederland problemen ontstaan met de werkgeverspremies voor werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, want deze gaan stijgen. Verder loopt de kleinebanenregeling, een lastenverlichting voor de detailhandel, begin 2012 af.

Detailhandel Nederland vraagt aan het kabinet en aan de vakbond om rekening te houden met de situatie van winkeliers, omdat de branche nog niet is hersteld van de crisis. “De crisis raakt de detailhandel vertraagd”, verklaart Verhoog. FNV liet in een reactie weten dat de vakbond altijd per sector kijkt naar welke ontwikkelingen daar spelen. “We gaan de kip met de gouden eieren natuurlijk niet slachten", aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!