Hugo Boss geeft inzicht in naziverleden

Hugo Boss wil loskomen van de geruchten over een Nazi-verleden. Het kledingmerk heeft een samenvatting van een boek van historicus Roman Köster, waarin in wordt gegaan op het vermeende naziverleden van het kledingmerk.

Het onderzoek toont aan dat Hugo Boss-oprichter Hugo Ferdinand Boss zelf overtuigd aanhanger was van het nationaal socialistische regime. Boss sloot zich in 1931 aan bij de NSDAP, waar hij op dat moment partijuniformen aan leverde. De productie van deze kleding leverde Boss in 1940 een forse omzetstijging op. Zelfs begin 1945 lag er nog een opdracht voor de Waffen-SS. Hugo Boss zou tot de middelgrote tot kleinere bedrijven behoren in de sterk gedecentraliseerde uniformproductie.

Omdat het moeilijk was om in de confectie aan arbeiders te komen, werkten er vanaf 1940 dwangarbeidsters uit Polen bij Hugo Boss. Boss werd door de dwangarbeiders niet als slechte, maar ook zeker niet als goede werkgever aangemerkt. Na de Tweede Wereldoorlog werd Hugo F Boss in eerste instantie aangemerkt als verantwoordelijk, waarmee een boete gepaard ging van 100 duizend Reichsmark, de op twee na hoogste straf. In hoger beroep werd Hugo F Boss als meeloper aangemerkt. Dat Hugo Boss de kleermaker van Hitler was wordt in het boek ontkracht. Wel is duidelijk dat Hugo F Boss toegetreden was tot de NSDAP omdat hij aanhanger was van het nationaal-socialisme.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!