Vraagtekens bij moment verkoop C1000

Investeringsmaatschappij CVC onderzoekt de verkoop van supermarktketen C1000. De vraagprijs zou ruim één miljard euro zijn. De investeerder heeft echter geen haast met verkopen en ziet ook herfinanciering als een mogelijkheid.

In een analyse zet het Financieele Dagblad vrijdag vraagtekens bij het moment. Banken trekken zich op het moment weer terug in hun schulp en omvangrijke leningen worden uit de weg gegaan, aldus de zakenkrant.

C1000 wil niet ingaan op de marktgeruchten, maar volgens ingewijden is één van de redenen om nu te verkopen dat CVC al in juni met potentiële kopers is gaan praten om de interesse te peilen. Toen stond de overnamemarkt er heel anders voor, stelt een anoniem geciteerde bron in het FD. De banken draaiden eind juli de geldkraan abrupt weer dicht.

Er zijn voldoende gegadigden, stellen marktkenners. De vraag is wie het bedrag van ruim één miljard euro kan betalen. Voor private equity partijen zou het lastig zijn vele miljoenen los te krijgen. Een combinatie van kopers ligt meer voor de hand, aldus het FD. De C1000-ondernemers hebben daar echter in een belangrijke stem in, zij hebben een belang van 28,5 procent in de keten.

Branchespecialist Jan Willem Grievink van Foodservice Instituut Nederland stelt een verkoop uiteindelijk afhangt van de prijs en de bereidheid van banken. “Het is te hopen dat het geen ‘Hemaatje’ wordt”, verwijzend naar het afketsen van de verkoop van warenhuisketen HEMA. “Maar goed, CVC kan makkelijk twee jaar wachten en herfinancieren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!