'Beurs deed Laurus de das om'

Voormalig-topman Harry Bruijniks kon Laurus mede door de beursnotering niet gezond maken. Dat meldt Bruijniks in een interview met Het Financieele Dagblad. “Bij Laurus moest zoveel worden gedaan. Door de beursnotering moesten we elk kwartaal naar buiten. Wie door een beursnotering in de schijnwerpers staat heeft een handicap.”

Bruijniks is nu actief als hoogste baas bij Euretco, een serviceorganisatie voor winkeliers. “Bij Euretco kan ik veel meer doen zonder dat de pers erop zit.” De voordelen van de afwezigheid van een beursnotering ziet hij ook bij PLUS. ‘Bij Edah waren veel problemen. Sligro en Sperwer hebben die winkels overgenomen. Ook zij hadden moeite om de keten recht te krijgen. Maar Sperwer, dat niet beursgenoteerd is, kreeg door zijn structuur meer tijd om de problemen op te lossen.”

Bruijniks is nu als commissaris actief bij Jumbo. ”Het is goed dat er een grote nieuwe partij is tegenover Albert Heijn. Als we vijf jaar verder zijn, zullen meer regionale spelers onderdeel zijn van een grote formule. Bij die kleinere spelers is de opvolging vaak een probleem.”

Lees ook: 'Zalando is geen bedreiging'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!