Reebok betaalt boete voor misleiding

Sportartikelenfabrikant Reebok heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse handelscommissie FTC. Het merk beweerde dat zijn EasyTone en RunTone sportschoenen de billen en benen van hun drager meer zouden verstevigen dan doorsnee sneakers. Dit blijkt echter niet waar te zijn.

“We hebben het bewijs dat het bedrijf aanvoerde uitgebreid onderzocht en vastgesteld dat het onvoldoende was”, meldt de FTC in een verklaring. “Met deze schikking willen we adverteerders eraan herinneren dat ze wetenschappelijk bewijs moeten hebben voordat ze iets beweren.” Reebok betaalt een boete van 25 miljoen dollar.

Volgens Reebok betekent de schikking niet dat het merk het eens is met wat de handelscommissie zegt. “We blijven geloven in Easy Tone”, aldus een woordvoerder van het merk. De Easy Tone sneakers zullen in het vervolg worden aangeprijsd met de slogan ‘de perfecte schoenen voor wandelen en andere alledaagse activiteiten’.

De verkoop van de sportschoenen bereikte vorige jaar zijn piek met een omzet van bijna 735 miljoen euro in de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!