M&S laat leveranciers meebetalen aan ombouw

Ombouwen van winkels prima, maar dan moeten leveranciers wel meebetalen. Die overtuiging is onderdeel van de nieuwe strategie die de Britse winkelketen Marks & Spencer hanteert. De maatregel is omstreden, tenzij de winst stijgt en leveranciers daarvan een graantje meepikken, meldt Het Financieele Dagblad.

Supermarktketen Konmar vroeg zijn leveranciers tien jaar geleden hetzelfde te doen toen de keten zijn winkels wilde ombouwen. Konmar spiegelde de fabrikanten destijds een omzetgroei van twintig procent toe, maar die bleef uit.

“We hebben voor de komende drie jaar een duidelijke groeistrategie waar we allebei voordeel van zullen hebben. Daarom geloven we dat het goed is om onze topleveranciers vanaf het begin mee te laten doen”, aldus een woordvoerder van Marks & Spencer.

De vernieuwde formule profileert modemerken duidelijker, er komen bakkerijen die vers brood bakken en pastamachines die verse pasta maken. Momenteel zijn vijftien van de zevenhonderd winkels omgebouwd. De komende achttien maanden moeten de overige winkels worden omgebouwd.

M&S wil niet kwijt om hoeveel geld het precies gaat en welke leveranciers met de maatregel hebben ingestemd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!