Boevenvangen.nl moet winkeldieven afschrikken

Het nieuwe initiatief Boevenvangen.nl moet retailers helpen bij het terugdringen van het aantal winkeldiefstallen.

De site levert vanaf vandaag stickerpakketten aan winkels met daarop de tekst: “ Winkeldieven opgelet! Wij hebben camera’s. Als u hier steelt geeft u toestemming om beelden te plaatsen op Boevenvangen.nl”. De ketens die een stickerpakket kopen, mogen de beelden op Boevenvangen.nl plaatsen. Hier zijn wel duidelijke regels aan verbonden. “We doen er alles aan om te voorkomen dat mensen onterecht op de site belanden”, aldus oprichter Onno Vos tegen De Levensmiddelenkrant.

“Zo moet de ondernemer aangifte hebben gedaan van de feiten en leggen we een claim neer bij mensen die ons platform misbruiken met valse meldingen om iemand zwart te maken” De site neemt de juridische consequenties vervolgens op zich. “Wij nemen alle juridische verantwoordelijkheid van ondernemers over die zich bij ons melden met materiaal”, aldus Vos tegen de Levensmiddelenkrant. “Gezamenlijk denken wij sterker te staan tegen eventuele boetes die het College Bescherming Persoonsgegevens wil laten opleggen. Het gaat ons uitdrukkelijk om ons doelstelling: winkelcriminaliteit massaal de kop proberen in te drukken.”

De Boevenvangen.nl preventiepakketten zijn een vervolg op een pilot met drie tankstations in de regio Zaanstreek-Waterland. Bij de tankstations was veel overlast van benzinedieven. Door stickers op de perrons te plakken met daarop de waarschuwing dat dieven getoond zouden worden in het opsporingsprogramma Ter Plaatse, het opsporingsprogramma van RTV NH, nam het aantal benzinedieven met negentig procent af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!