Minder fietsen verkocht

De eerste zes maanden van dit jaar kochten Nederlanders minder fietsen, de gemiddelde aanschafprijs van een fiets ging echter wel omhoog. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker GfK dinsdag heeft gepubliceerd in opdracht van Bovag en RAI Vereniging.

In totaal reden er het eerste halfjaar 663 duizend nieuwe fietsen Nederlandse winkels uit. Dat is 8,6 procent minder dan in de eerste helft van 2010. De gemiddelde verkoopprijs nam toe met 6,1 procent tot 747,37 euro. Deze stijging wordt aangejaagd door de toegenomen verkoop van fietsen met elektrische trapondersteuning, zogenoemde E-bikes (plus 8,7 procent).

De stadfiets bleek ook nog altijd populair. Er werden 1,9 procent meer stadfietsen verkocht dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. De verkoop van nieuwe hybride fietsen en kinderfietsen daarentegen kelderde met meer dan een kwart.

Vakhandelaars zagen hun marktaandeel stijgen. Van de nieuwe fietsen wordt ruim twee derde gekocht in een vakhandel. Bij E-bikes is dat zelfs ruim driekwart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!