Omzetgroei voor detailhandel

Retailers hebben in augustus een omzetstijging geboekt van 2,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De toename was volledig toe te schrijven aan hogere prijzen, aangezien het volume lager lag dan vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral winkels in voedings- en genotmiddelen scoorden hoog in augustus. De sector noteerde een omzetstijging van 4,5 procent. De volumegroei bedroeg twee procent, evenals de prijzen. Online shops boekten een omzetgroei van vier procent.

Winkels in non foodartikelen noteerden een omzetstijging van bijna één procent. De toename was te danken aan het feit dat klanten meer moesten betalen voor de aankopen, het volume was namelijk kleiner dan een jaar eerder. De meeste onderliggende branches noteerden een omzetgroei. Alleen doe-het-zelfwinkels en winkels in consumentenelektronica hadden te maken met een omzetdaling. De omzet van winkels in woninginrichtingartikelen lag op hetzelfde niveau als vorig jaar. Postorderbedrijven noteerden vier procent meer omzet. Ook tankstations hadden te maken met een omzetstijging van zes procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!