Schade door winkeldiefstal stijgt

Winkeliers hebben in ons land het afgelopen jaar 1,26 miljard euro misgelopen als gevolg van diefstal, interne fraude en fouten. Dit is een toename van 6,6 procent ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit de jaarlijkse Global Retail Theft Barometer, het onderzoek naar winkelcriminaliteit in 43 landen wereldwijd.

Het schadebedrag wordt door winkeliers doorgerekend aan consumenten en deze post kost elk Nederlands gezin jaarlijks ruim 208 euro. Scheermesjes en dure cosmetica worden wereldwijd het meest gestolen. Ook de duurdere etenswaren, alcoholproducten en elektronica zijn geliefde producten bij het dievengilde.

Het merendeel van de schade komt voor rekening van winkeldieven en stelende medewerkers.
In Nederland zijn winkeldieven (633 miljoen euro) de grootste oorzaak van schade. Bijna een derde (370 miljoen euro) wordt gestolen door eigen medewerkers.

In bijna alle winkelsectoren is de schade als gevolg van derving gestegen. Winkels in modeaccessoires en merkkleding lijden relatief de grootste schade, gevolgd door voedingsspeciaalzaken en doe-het-zelf winkels. Europese winkeliers verloren gezamenlijk meer dan 36 miljard euro als gevolg van criminaliteit en interne fouten. Wereldwijd was de schade 88 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!