Eerste shop-in-shop voor Primark

Fashion retailer Primark heeft zijn eerste shop-in-shop geopend in Selfridges in Birmingham. Het is voor Primark de eerste samenwerking met een andere modeketen ooit.

Eind deze maand opent de keten ook een shop-in-shop in een Selfridges-vestiging in Manchester. Primark biedt in de shop-in-shops een selectie van honderd stuks uit zijn mannencollectie en een aantal stukken die exclusief bij Selfridges worden aangeboden.

De retailer heeft in de shop-in-shops dezelfde prijsvoering als in zijn eigen vestigingen. Primark staat vooral bekend om zijn laaggeprijsde vrouwencollectie. Ceo Paul Marchant hoopt daarom met de shop-in-shop een impuls te geven aan de herenlijn van de retailer. “Deze unieke samenwerking versterkt onze positie op de Britse high street”, aldus de ceo.

De onderhandelingen tussen Primark en Selfridges hebben meer dan een jaar geduurd. Er zijn voorlopig nog geen plannen om andere Selfridges vestigingen van shop-in-shops te voor zien, of deze uit te breiden met een vrouwencollectie.

De Primark collectie zal naast kleding van modehuizen als Burberry en Alexander McQueen komen te hangen. Het is niet de eerste keer dat Selfridges in zee gaat met fashion retailer. Het luxewarenhuis verkoopt ook een deel van de collecties van modeketens H&M en Topshop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!