Walmart sleutelt aan 24-uurs opening

Retailgigant Walmart blijft niet meer rond het klokje open. Sommige vestigingen van de retailer zijn 24 uur per dag open, maar enkele van deze winkels sluiten nu hun deuren tussen middernacht en zes uur ’s ochtends.

De retailer zegt deze maatregel niet in elke vestiging in te voeren, maar per winkel te bekijken of het winstgevend is 24 uur per dag open te zijn. “We houden rekening met de invulling van de consument”, aldus Daniel Morales, woordvoerder van Walmart. “In sommige winkels shoppen consumenten nu eenmaal graag in het holst van de nacht, en in sommige shops niet.”

Critici vragen zich af of er nu echt klanten zijn die de behoefte hebben om rond middernacht de Walmart te bezoeken. Volgens Richard Feinberg, retail professor bij Purdue University win je de loyaliteit van de klant wanneer je zorgt dat jij open bent op het moment dat zij zin hebben in een pizza of printpapier nodig hebben voor een schoolopdracht. “Dus ook al draai je tijdens die uren geen winst, je bouwt loyaliteit op, waardoor de winstgevendheid in de andere uren verbetert.”

Daarnaast is er tevens druk vanuit de concurrentie. Meijer was de eerste retailer die 24 uur per dag open bleef. De keten zegt daar voorlopig geen verandering in te brengen. Het zou één van de redenen zijn waarom Walmart niet voor al zijn vestigingen zijn openingstijden naar beneden bijstelt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!