'Webshops verbeteren logistiek'

Nederlandse webshops gaan online kopers steeds meer afleveropties bieden. Onderzoek van DeliveryMatch laat een flinke groei zien van het aantal webshops dat eigen filialen als afhaalpunt inzet.

De online koper kan helaas nog steeds beperkt kiezen voor een afleverdag. DeliveryMatch onderzocht bij 150 webshops welke logistieke service ze aan online kopers bieden. Daarnaast werden bij een twintigtal shops testaankopen gedaan om de levertijd te kunnen meten. Deze aankopen werden daarna retour gestuurd om het totale proces van retourzenden te kunnen testen. Bij de testaankopen werd een levertijd gemeten van gemiddeld twee werkdagen, waar een hoger percentage 'levering binnen 24 uur' werd verwacht. Het retour sturen verliep soms prima, maar was volgens het onderzoek soms ook een drama. Na het terugsturen duurde het gemiddeld vijftien dagen voordat het aankoopbedrag werd teruggestort.

Veel online shoppers storen zich aan bezorgkosten die bovenop de productprijs komen. Dit werd in 2010 al geconstateerd, maar volgens Delivery Match springen Nederlandse webshops hier nauwelijks op in. Nederlandse webshops bieden klanten vaak de mogelijkheid om tot een bepaalde tijd te bestellen, willen zij de bestelling de volgende dag ontvangen. Vijftig procent van de webshops was hier actief in. Laat bestellen en dezelfde dag nog verwerken en verzenden kan bij Nederlandse webshops wel veel flexibeler dan bijvoorbeeld bij Engelse webshops: In Engeland biedt zes procent van de webshops haar klanten de mogelijkheid om na 18:00 uur te bestellen voor verwerking en verzending op dezelfde avond. Ruim 25 procent van de Nederlandse webshops bieden deze mogelijkheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!