Mobiel betalen eind 2012 van de grond

Het product dat mobiel betalen faciliteert, komt pas eind 2012 op de markt. De grootste banken en mobiele aanbieders van Nederland maakten vorig jaar bekend een framework te willen maken om mobiele transacties te faciliteren. Programmamaker Wim Westerhof van Rabobank heeft laten weten dat nu het fundament is gelegd, het nog even zal duren voordat het systeem klaar is. “We zijn zeker een jaar verder voordat we iets aan de markt kunnen tonen.”

T-Mobile, Rabobank, ABN Amro, Vodafone, ING en KPN willen consumenten door middel van het programma Travik af laten rekenen door simpelweg hun telefoon langs de kassa te zwaaien. De mobiele markt heeft het afgelopen jaar echter zo’n grote ontwikkeling doorgemaakt dat de zes partijen hun ideeën moeten bijstellen. “Betalen aan de toonbank is het eerste dat we opleveren, maar ultimo willen we een mobiele ervaring faciliteren”, aldus Westerhof.

De programmadirecteur noemt ticketing en couponing als voorbeelden en hoopt dat de mobiele telefoon in de toekomst zelfs een drager wordt voor de OV-chipkaart. De partijen willen geen exacte opleveringsdatum noemen, omdat de realisatie van het framework een intensief, complex proces met veel partijen zou zijn. Deze partijen zijn onder meer de Europese overheid en toezichthouder NMA. Omdat ABN Amro en ING financiële overheidssteun genieten, kunnen zij niet zomaar alle innovatieve projecten financieren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!