Koper Dixons wijzigt strategie

Bas Group, de nieuwe eigenaar van elektronicaformules Dixons en Dynabyte, investeert tien miljoen euro in de ombouw van winkels. Zo krijgen de Dixons-vestigingen een laan waar fabrikanten hun producten presenteren en ruimen de verkoopbalies het veld. Verder krijgen verkopers draagbare computers die als kassa fungeren.

De aanpak van de winkels is één onderdeel van het nieuwe strategisch plan, dat algemeen directeur Steven Bakker van Bas Group heeft ontvouwd. De directeuren van beide formules moeten plaats maken voor één retaildirecteur, die verantwoordelijk is voor alle medewerkers. En die medewerkers worden niet meer afgerekend op omzet, ‘maar op klanttevredenheid’. “Alles wat stuurt op omzet is op slag om zeep geholpen”, stelt Bakker.

De slecht presterende winkels verdwijnen. Dat zijn tien van de 270 vestigingen, weet Bakker. Voorts zullen ruim dertig winkels naar een andere locatie verhuizen. Het hoofdkantoor in Den Bosch is gesloten, ‘dat scheelt per jaar twintig miljoen euro’. “Er was een brede directie met veel bedrijfsonderdelen. Dat kunnen wij voor ongeveer drie miljoen euro per jaar.” Van de 150 medewerkers kregen honderd ontslag en verhuizen er 25 mee n aar het hoofdkantoor van Bas Group in Almere.

Bas Group bezit naast de winkels van Dixons en Dynabyte, 26 vestigingen van MyCom en 37 Vobis-filialen. Beide formules verkopen computers en bijbehorende hard- en software.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!