Nederlands huishouden geeft 450 euro uit aan Kerst

Nederlandse huishoudens geven gemiddeld 448 euro uit aan de kerstdagen. Het geld wordt besteed aan cadeaus, eten, reizen en kerstversiering.

In vergelijking met andere Europese landen zijn Nederlanders zuinig rond Kerst, blijkt uit onderzoek in opdracht van vergelijkingswebsite Kelkoo, dat werd uitgevoerd in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Italië, Noorwegen, Spanje en Zweden.

In het Verenigd Koninkrijk geven gezinnen het meest uit aan de viering van Kerst, in totaal 784 euro. Nummer twee is Zweden, waar 648 euro wordt uitgetrokken voor het kerstfeest.

De totale gezinsuitgaven in de zes weken voor de kerstdagen in Nederland stijgen dit jaar met 1,2 procent. Van de 448 euro gaat ruim de helft op aan cadeaus zoals kleding, speelgoed en gadgets, het laagste percentage van alle landen. Britten, Noren en Denemarken spenderen meer aan presentjes onder de kerstboom, rond de zestig procent van de totale uitgaven.

Nederlanders vinden het eten tijdens de Kerst daarentegen een betere reden om geld uit te trekken. Gezinnen hier zijn van plan bijna 36 procent van het totale budget aan eten en drinken op te maken, waarmee Nederlanders koploper zijn. Gemiddeld ligt het percentage op bijna 31 procent.

Nederlanders zijn niet van plan de kerstboomversiering flink te vernieuwen komend jaar met een budget van 18 euro, 4,1 procent van het totale kerstbudget. Zweden vinden nieuwe kerstballen en -lichtjes belangrijker. Zij verwachten hieraan 38 euro te spenderen, 5,8 procent van het budget.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!