Winkelverboden nemen rap toe

Het aantal winkelverboden in ons land bereikt deze maand een dramatisch hoogtepunt. Detailhandel Nederland verwacht dat deze wintermaand het tienduizendste verbod wordt uitgevaardigd. Over heel 2010 waren het er in totaal een kleine negenduizend.

Een aanzienlijke stijging, ziet Sander van Golberdinge, secretaris winkelcriminaliteit bij de detailhandelsorganisatie. “Het zegt alles over de ernst van de situatie waar we als branche in zijn beland.”

Een nieuw fenomeen waar winkeliers mee worden geconfronteerd is de winkeldief die stelt geen Nederlands te spreken en dus geen weet heeft van het winkelverbod dat is uitgesproken. “Zelfs officiële instanties gaan hierin mee”, zegt Van Golberdinge. “Zo heeft een winkelier van een wijkagent gehoord dat hij de dief in zijn eigen taal moest informeren over het verbod. Ook een recent vonnis lijkt de suggestie te wekken dat de winkelier enige vertaalverplichting heeft.”

Waanzin, bestempelt Detailhandel Nederland de gang van zaken. De dader heeft een eigen verantwoordelijkheid om aan de hand van de papieren die bij een winkelverbod worden uitgereikt, na te gaan wat hij moet doen of laten. “Bij politieboetes is dat niet anders”, aldus de secretaris winkelcriminaliteit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!