Consument kiest HEMA en Boekhandel Van de Ven als beste winkels

De ING Retail Jaarprijzen 2011 zijn woensdag uitgereikt aan de beste winkels van Nederland. Het Nederlandse publiek koos warenhuisketen HEMA als Beste Winkelketen. Boekhandel Van de Ven uit Soest werd door consumenten gekozen tot Beste Zelfstandige Winkel.

Vakjuryprijzen in de categorieën Beste Winkelketen en Beste Zelfstandige Winkel waren voor respectievelijk Primera en Tieleman Keukens.

HEMA won in 2003 en 2008 ook al de prijs voor Beste Winkelketen. De Nederlandse consument gaf HEMA dit jaar een gemiddeld rapportcijfer van 7,50. HEMA scoorde tijdens de eerste beoordelingsronde hoog op de aspecten prijs-kwaliteitverhouding (7,92) en prijsniveau (7,83). Tijdens de tweede stemronde – waar het publiek alleen kon stemmen op de 26 categoriewinnaars – behaalde HEMA vijftien procent van het totaal aantal te verdienen punten.

De winnaar van de Publieksprijs Beste Zelfstandige Winkel, de Soester Boekhandel Van de Ven kreeg van het publiek het hoogste eindcijfer (8,67). Van de Ven scoorde zeer hoog op alle aspecten: assortiment (8,97), prijs-kwaliteitverhouding (8,52), service (9,45), aanbiedingen (8,45), prijsniveau (8,42) en personeel (9,48). De totaalscores van de drie genomineerde winkels lagen zeer dicht bij elkaar. Van de Ven won de prijs uiteindelijk dankzij zijn score op het aspect Assortiment.

De vakjuryprijs voor de Beste Winkelketen werd toegekend aan Primera. Volgens de jury is de formule een voorbeeld ‘van een succesvolle winkelketen die tegen de stroom in groeit en op uiterst slimme wijze voorziet in de alledaagse behoeften van de Nederlandse consument, die steeds vaker ‘even naar Primera’ gaat’.

Tieleman Keukens ontving de vakjuryprijs in de categorie Beste Zelfstandige Winkel. De keukenspeciaalzaak was in 2009 en in 2010 ook al genomineerd voor zowel de Vakjury- als de Publieksprijs. De jury roemde onder meer de energie en de gedrevenheid van de ondernemer, zijn commerciële vindingrijkheid in combinatie met maatschappelijke betrokkenheid. ‘Tieleman Keukens is een topzaak van een topondernemer en een sierraad voor de Nederlandse detailhandel’, aldus het juryrapport.

Naast de twee hoofdprijzen heeft de vakjury dit jaar twee extra prijzen uitgereikt. Expert won de Vakjuryprijs Beste Service en Tenue de Nîmes in Amsterdam won de Vakjuryprijs Beste Innovatie. Beide prijzen worden niet standaard uitgereikt, maar alleen in geval van zeer bijzondere prestaties.

Andere deelprijzen die werden uitgereikt:
Juryprijs Leukste winkel om bij te Werken (HBD) : Chocolaterie Pierre (Hillegom)
Juryprijs Beste Starter : 2theloo (Amsterdam)
Juryprijs Beste Bricks & Clicks : de Bijenkorf
Juryprijs Beste Retail Excellence-idee : Jutten Simulation

Klik hier alle juryrapporten en publieksprijsbeoordelingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!