'Een op de drie Nederlanders wil webshop starten'

Bijna een derde van alle Nederlanders zegt binnen vijf jaar een eigen webshop te willen beginnen. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door SSI in opdracht van webshop software aanbieder Winkeltje.nl. Vooral kleding, boeken, dvd's en games zijn populaire items om te gaan verkopen via een webshop.

“Naast de extra inkomsten hopen vooral vrouwen dat een webshop ze meer vrijheid kan geven, en dat ze het kunnen combineren met de zorg voor kinderen”, aldus Petra van Dreumel, woordvoerster van Winkeltje.nl. Bijna zeventig procent van alle ondervraagden zou de webshop naast een huidige baan willen runnen. Slechts drie procent zegt zijn of haar baan volledig op te zeggen.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen gemakkelijker over het beginnen van een webshop denken dan vrouwen. Zo verwachten mannen tussen de vijf en tien uur per week kwijt te zijn aan het beheer van een webshop en tot vijfduizend euro per maand te verdienen. Vrouwen denken al gauw twintig uur per week kwijt te zijn aan een online winkel en schatten hun inkomsten veel lager in: tussen de honderd en duizend euro per maand. “Wie gelijk heeft is lastig te zeggen, dat ligt echt aan de markt en het product. Vrouwen denken dat het opzetten van een shop tot wel een halfjaar kan duren, maar dat hoeft zeker niet. Wanneer je weet wat je wilt verkopen kun je tegenwoordig met een kant-en-klare webshop al in enkele dagen zelf een professionele webshop maken”, aldus Van Dreumel.

Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel kent Nederland nu ruim vijfentwintigduizend webwinkels. Jaarlijks komen daar ongeveer 6.500 webwinkels bij. Winkeltje.nl biedt kant-en-klare webshopsoftware, waarmee men ook zonder technische kennis in korte tijd een webshop kan inrichten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!