'Mobiel betalen uitkomst kleine retailer'

Nieuwe mobiele betaalmogelijkheden bieden kleine retailers volop kansen. Kleine winkeliers maken betalen met de creditcard vaak niet mogelijk, omdat dit te veel zou kosten. Met mobiele betaaltechnologiën zoals het Amerikaanse Square wordt dit voor hen eenvoudiger en goedkoper.

Square biedt retailers bijvoorbeeld een gratis card reader en mobiele applicatie die creditcardbetalingen registreert op de iPhone en Android smartphones. “Als mensen naar een pinautomaat moeten lopen, heb je kans dat ze helemaal niet meer terug komen”, aldus Keith Raboirs, coo bij Square. “Kleine retailers moeten ook creditcardbetalingen kunnen verwerken. Hierdoor kunnen ketens met vijftien tot vijftig procent groeien.”

Traditioneel gezien moet een winkelier investeren in een registratiesysteem en een automaat leasen als hij creditcardbetalingen wil toestaan. Square zou één van de aanbieders zijn die deze kosten drukt en per transactie een percentage vraagt van 2,75 procent. Via de mobiele applicatie kunnen winkeliers ook de verkopen bijhouden, inclusief contante betalingen.

Andere technologieën, zoals NFC, stelt consumenten in staat om via hun smartphone te betalen. Google Wallet is hier het meest bekende voorbeeld van. Volgens analisten komt NFC de komende periode echter nog niet van de grond, omdat erg weinig winkeliers en consumenten toegang hebben tot de technologie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!