Primark laat prijzen met rust

Fashionretailer Primark doet er alles aan om haar lage prijsstelling te behouden, al gaat dat ten koste van de winst. Door een stijging in de katoenprijs noteerde de retailer een winstdaling van acht procent. “We willen echter ons imago van de laagste prijs in de high street behouden”, aldus Primark.

Omdat de omzet wel steeg, ziet de keten toekomstige investeringen positief tegemoet. Mogelijkheden voor verdere investeringen zijn spannend”, aldus George Weston, ceo van moederconcern Associatie British Foods. “Voor de komende periode verwacht ik een aanzienlijke toename van het Primark-imperium.”

De keten heeft een nieuw distributiecentrum in het noorden van Europa op de planning staan. In Zaandam en Den Haag worden Primark-vestigingen geopend.

Weston zegt de Primark-winkels ook in een nieuw jasje te willen steken. Het gaat daarbij vooral om ‘de hedendaagse shoppingervaring’. Etalages komen er modieuzer uit te zien en de navigatie in de winkels moet duidelijker. De keten heeft in 2011 negentien vestigingen geopend, waardoor het totaal aantal winkels op 223 staat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!