'Steden moeten ruimte maken voor buitenlandse retail'

Binnenstedelijke ontwikkeling kan beleggers en buitenlandse winkelketens naar Nederland halen. Dat constateert vastgoedadviseur CBRE in haar winkelpublicatie The Compact City.

Buitenlandse retailers die zich in Nederland willen vestigen, richten zich met name op eersteklas winkelobjecten. Door het kleinschalige karakter van Nederlandse winkels en het beperkte aanbod van prime winkelvastgoed is het echter een uitdaging om deze winkelobjecten te vinden. De vraag van buitenlandse retailers naar grotere winkels valt bovendien samen met de al langer waargenomen trend van schaalvergroting onder retailers.

Binnenstedelijke (her)ontwikkeling kan echter kansen bieden voor zowel buitenlandse winkelketens als beleggers. Het rapport van CBRE toont hoe de Randstad met verschillende winkelprojecten hun binnenstad proberen te versterken en toekomstbestendig te maken. Dit soort projecten zou door buitenlandse retailers en beleggers kunnen worden aangegrepen om de Nederlandse winkelmarkt te betreden.

Diverse steden, met name de Randstad, faciliteren inmiddels een tal van winkelprojecten die moeten leiden tot een upgrade en een versterking van de binnenstad. De upgrade van de binnensteden van de Randstad, de huidige concentratietrend onder zowel winkelbeleggers als buitenlandse winkelketens en daarnaast de verwachte groei van de bevolking in de Randstad in de komende jaren, zullen naar verwachting de rol van de Randstad als de sterkste winkelsteden van Nederland nog verder versterken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!