‘Nieuwe pinnen achter op schema’

Het aantal pinbetalingen dat via het zogeheten nieuwe pinnen verloopt, komt eind deze maand uit op 88 procent. De deadline van 1 januari wordt daarmee niet gehaald, bleek dinsdag tijdens jaarcongres van betaalorganisatie en PIN-eigenaar Currence.

Het percentage betalingen met chip in plaats van de magneetstrip moet in december op 95 procent liggen. Volgens directeur Piet Mallekoote van Currence zijn ‘die resterende vijf procent de losse eindjes’. De organisatie gaat niet alles op alles zetten de deadline van 1 januari alsnog te halen. “Het schuift door, PIN wordt dan in het eerste kwartaal van 2012 definitief ontmanteld”, aldus Mallekoote.

Begin dit jaar waren alle twintig tot 25 miljoen bankpasjes al uitgerust met chip. Van de betaalautomaten is nu 97 procent chipklaar. In bepaalde segmenten zijn er problemen, signaleert Mallekoote. Dat gaat vooral om onbemande betaalautomaten, zoals bij parkeergarages en benzinepompen.

De grootste achterstand zit hem in de nieuwe contracten die de ondernemer moet afsluiten met de bank. Dat is nu in 94 procent van de gevallen gebeurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!