Helft Nederlanders verwacht niets onder de boom

Sinterklaasavond ligt nog voor ons, maar de eerste consumentenonderzoeken rondom Kerst worden al gepubliceerd. Zo blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders dit jaar geen cadeau(s) onder de kerstboom verwacht, aldus het Kerstbomenonderzoek, van het Familie Kenniscentrum, uitgevoerd door Ruigrok | NetPanel.

Ruim twee vijfde van de 694 respondenten geeft aan dat het cadeautje onder de boom ontbreekt omt omdat men Sinterklaas viert met cadeaus (43 procent) of dat men vindt dat kerst niet om cadeaus draait (42 procent). Een vijfde van de Nederlanders verwacht wel cadeaus onder de kerstboom (21 procent). Gemiddeld verwacht men dat er acht cadeaus zullen liggen. Van de Nederlanders die kerstcadeaus kopen, geeft een merendeel (66 procent) maximaal honderd euro uit aan kerstcadeaus.

Ongeveer één op de zes Nederlanders geeft aan dit jaar minder uit te geven aan cadeaus. De favoriete kerstcadeaus dit jaar om te krijgen zijn een boek, muziek, cosmetica/parfum, verzorgingsproducten en cadeaubonnen. Wanneer een cadeau niet leuk wordt gevonden, ruilt een vijfde van de Nederlanders dit om. Wanneer Nederlanders dubbele kerstcadeaus krijgen, zet vijf procent deze de volgende dag op Marktplaats.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!