C1000 in handen van Jumbo

Jumbo neemt C1000 over van investeringsmaatschappij CVC Capital. De supermarktketen zou een knock-out bod hebben gedaan dat tussen de 900 miljoen en 1 miljard euro ligt. 

Door de overname is Jumbo na Albert Heijn de grootste supermarktketen in Nederland. De formule telt nu zo'n 750 winkels, ongeveer honderd minder dan Albert Heijn. Het marktaandeel van Jumbo en C1000 komt straks uit op circa 25 procent. Albert Heijn bezit nu 34 procent van de markt. 

“Dit is voor ons als familiebedrijf een unieke kans om onze groeiambities waar te maken", reageert Frits van Eerd, ceo van Jumbo, is trots op deze stap. "Hiermee nemen we de tweede positie in het Nederlandse supermarktlandschap in. Ik ben onder de indruk van wat C1000 in de laatste jaren heeft bereikt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen nog succesvoller worden.”

Jumbo is nog volop bezig met de ombouw van meer dan 175 Super de Boer filialen. De keten kocht eind 2009 ruim driehonderd winkels van Super de Boer, waarvan een groot deel werd doorverkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!