‘Mobiel betalen nog niet van de grond’

Het zal nog even duren voordat de consument mobiel betalen daadwerkelijk kan omarmen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite MarketNews.

De ontwikkeling van de nieuwe technologie heeft de gemoederen het afgelopen jaar aardig bezig gehouden. Winkels moeten worden voorzien van betaalpoortjes. Smartphones moeten daarnaast worden voorzien van betaalstickers. Daarnaast moeten de systemen worden ondersteund door financiële instituties, zoals banken en creditcardbedrijven. “Consumenten zijn niet alleen op zoek naar een nieuw stukje technologie”, aldus Darrel MacMulling, managing directeur bij PayPal Canada. “Ze zullen het proberen, maar het daadwerkelijk omarmen en het als norm verheffen zal nog even op zich laten wachten. Hiervoor moet mobiel betalen echt van toevoegende waarde zijn.”

De providers van mobiel betalen moeten ook het vertrouwen van retailers winnen. Zij moeten tenslotte investeren in de NFC mobile payment poortjes, de software en de betalingsinfrastructuur. Bovendien moet het personeel worden getraind.

Volgens experts kan deze investering zich wel lonen, mits consumenten er ook mee aan de slag gaan. Een mobiele betaaltransacties neemt zo’n zestig seconden in beslag, bijna drie keer zo snel als een transactie met creditcard of pinpas. Bovendien kan dit gemak de verkopen tussen de 25 en veertig procent doen toenemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!