Bestseller ziet winst dalen

Het Deense modeconcern Bestseller heeft haar winst in boekjaar 2010/2011 met zeventien procent zien dalen naar 322 miljoen euro . Dat schrijft Fashion United online. De keten, die bekend is van de formules Vero Moda, Pieces, Only en Jack & Jones, zag haar omzet daarentegen stijgen met twintig procent naar 2,3 miljard euro.

Volgens Bestseller zijn de tegenvallende winstcijfers te wijden aan de huidige gecompliceerde marktsituatie in combinatie met de uitgaves van het bedrijf aan nieuwe winkels, de renovatie van bestaande winkels, bouwprojecten en de ontwikkeling van IT en infrastructuur. Tevens ging er meer geld zitten in de expansie op de Indiase markt dan vooraf geschat werd en verliep de uitbreiding in het Midden-Oosten door de conflicten in het gebied in het afgelopen jaar moeizaam.

“Ondanks de moeilijke marktsituatie hebben we significant geïnvesteerd in de concurrentiepositie en de toekomst van het bedrijf”, aldus ceo Holch Povlsen. Bestseller wil zich de komende tijd meer concentreren op zijn core business en een grotere nabijheid tonen in de markten waar de retailer al gevestigd is. “Daar willen we hard werken door de kwaliteit van onze producten te waarborgen en constant actueel te zijn met de laatste modetrends om nog verder te groeien en om het marktaandeel dat we verkrijgen, te behouden.”

Om de veiligheid van producten en duurzaamheid verder te verbeteren, is Bestseller van plan de komende periode nauwer samenwerken met leveranciers in China, India, Bangladesh en Turkije. Tevens wil het Deense modebedrijf haar online activiteiten verbreden. De tien merken van het familiebedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 2800 eigen winkels en in 12 duizend multi-brand stores in 46 markten in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Canada.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!