Onverwachte koersstijging Esprit

Esprit heeft met het aanstellen van een nieuwe chief product & design officer het vertrouwen van aandeelhouders weten te winnen. Na de bekendmaking stegen de aandelen van de van oorsprong Amerikaanse onderneming in één werkdag met elf procent. Esprit reageerde verrast over de plotselinge stijging. “Dit is een ongebruikelijke verandering van de aandelenkoers. De Raad van Bestuur is zich niet bewust van de reden voor deze stijging.”

De onderneming reageert hiermee op vragen van de beurs van Hongkong, de Hongkong Stock Exchange. Volgens Esprit is er absoluut geen sprake van onderhandelingen of overeenkomsten met betrekking tot acquisities. Ook zegt de Raad van Bestuur regel 13.09 van de Hongkong Stock Exchange goed in acht te hebben genomen. Deze regel houdt in dat beursgenoteerde bedrijven zo snel mogelijk informatie over zichzelf naar buiten moeten brengen.

Het aanstellen van de nieuwe chief product & design officer Melody Harris-Jensbach is in lijn met het nieuwe hervormingsplan van het modebedrijf. Zij zal de creaties en de ontwerpen van alle productdivisies en Esprit wereldwijd op zich nemen. Esprit is van plan achttien miljard Hongkong dollar te investeren in de toekomst van de keten. De retailer had het afgelopen jaar te maken met een winstdaling van maar liefst 98 procent naar 7,3 miljoen euro. De waarde van Esprit daalde het afgelopen jaar met 59 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!