Ahold ziet omzet fors stijgen

Supermarktconcern Ahold heeft in het vierde kwartaal van 2011 een omzetstijging van 4,5 procent geboekt. De netto-omzet kwam uit op 7,3 miljard euro. In Nederland steeg de omzet van 4,3 procent tot 2,5 miljard euro. In de Verenigde Staten haalde Ahold een omzet van 4,6 miljard euro, een stijging van vijf procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Ahold zag zijn omzet over heel 2011 met 2,5 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Het supermarktconcern haalde in totaal een omzet van 30,3 miljard euro. Zonder de wisselkoerseffecten tussen de euro en de dollar steeg de omzet met 5,5 procent. In Tsjechië en Slowakije ging het Ahold minder voor de wind: daar daalde de omzet in vergelijking met dezelfde periode in 2010 met 3,5 procent.

Het bedrijf liet weten ‘een solide prestatie’ te hebben geleverd, maar benoemde wel dat marktomstandigheden ‘uitdagend’ blijven. Vooral in de Verenigde Staten maken supermarkten moeilijke tijden door. Concurrenten Colruyt, Delhaize en Tesco, meldden eerder al tegenvallers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!