'Zichtbaarheid vooral mobiel en via social media'

De wereld digitaliseert en steeds meer mensen oriënteren zich online. Ongeveer 65 procent van de internetters maakt daarbij gebruik van een zoekmachine. Ondernemers hebben, met het steeds grotere aandeel van social media en mobiel, meer nodig dan een goede SEO-strategie om het bedrijf zichtbaar te maken op het web, zo is te lezen in Emerce.

Waar eerst vindbaarheid en optimalisatie van techniek, content en het verkrijgen van extra externe links alle aandacht kregen, moet er nu ook rekening worden gehouden met social media en mobiel internet. Voor zoekmachines wordt social media een steeds belangrijkere graadmeter, dus bedrijven moeten sociaal actiever worden om hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Ook communiceren met de doelgroep zou hoog op de agenda van ondernemers moeten staan. Dan gaat het bijvoorbeeld om het creëren van content die klanten uitnodigt tot delen op social media.

Zoekmachineoptimalisatie is niet langer een eenmalige investering. Ondernemers krijgen te maken met voortdurend veranderende factoren rondom SEO: zoekmachines maken jaarlijks honderden aanpassingen, het zoekgedrag van de doelgroep verandert en ook de concurrentie ontwikkelt zich verder. Daarom vergt het een lange termijninvestering van de organisatie om blijvend zichtbaar te blijven in de digitale wereld, concludeert Emerce.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!