Visa hard op weg naar nieuwe betalen

Visa wil dit jaar een grote sprong maken in het uitbannen van cash geld. Het betaalbedrijf lanceerde onlangs personal payments, waarmee je van telefoon naar telefoon geld over kunt maken, zonder dat hier een betaalkaart aan te pas komt. Ook kunnen consumenten gebruik maken van alerts, waarmee je op je mobiele telefoon een melding krijgt voor elke transactie die je doet.

Bovendien worden er Visa prepaid cards op de markt gebracht, waarmee niet alleen online, maar ook in de winkel aankopen gedaan kunnen worden , zonder dat mensen in het rood komen te staan. Dit zou een ideale vervanging zijn voor het spaarvarken van kinderen. "Prepaid, in Nederland onder meer verkrijgbaar via de Primera-winkels, is een van onze grootste groeimarkten", aldus deputy ceo Philippe Menier.

Menier zegt uiteindelijk naar een ‘cashless’ samenleving te willen gaan. “Zo snel mogelijk. Omdat ons betaalsysteem efficiënter, veiliger en duurzamer is. Daarom investeren we dit jaar 200 miljoen euro, onder meer in V PAY, het betaalsysteem dat de plaats van PIN inneemt. Ook betalen via near field communication, zoals we in Nederland nu al doen met de ov-chipkaart, gaat groot worden”, aldus de ceo Menier. "Bedrijven als McDonald’s zitten daar om te springen, omdat ze het heel veel tijd aan de kassa kan schelen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!