Medewerkers Primark dreigen met staking

Het Noord-Ierse personeel van Primark overweegt het werk neer te leggen, omdat de kledingketen voor het tweede achtereenvolgende jaar de lonen wil bevriezen. Volgens Usdaw, de vakbond die 641 werknemers van acht Ierse Primark-vestigingen vertegenwoordigt, staat 93 procent van het personeel achter collectieve acties.

In 2010 gingen medewerkers van de moderetailer na langdurige onderhandelingen akkoord met een loonsbevriezing. “De meeste Primark-medewerkers verdienen 8,18 euro per uur. Met de stijgende prijzen en de gemeentelijke bezuinigingen op heffingskortingen, zou het voor het tweede jaar op rij neerkomen op een loonsverlaging. Veel mensen kunnen zich dat niet meer veroorloven”, meldt Nicola Scarborough, woordvoerder van Usdaw.

De vakbond steunt de potentiële staking, omdat Primark volgens hen de loonsverhoging makkelijk kan betalen. “De omzet van Primark blijft toenemen en in 2011 maakte de retailer nog 770,5 miljoen euro winst. Het wordt tijd dat Primark de uitzonderlijke bijdrage die haar personeel levert aan dit succes erkent”, aldus Scarborough.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!