'Grieken kijken, maar kopen niet'

Door de economische malaise in Griekenland houden Griekse consumenten de hand op de knip. De winkelstraten van Athene worden nog volop bezocht, maar het ziet er naar uit dat Grieken het bij het kijken van etalages houden. Dat zegt Antonis Megoulis, hoofd van de nationale federatie van Griekse commercie. “Als je goed rondkijkt, zie je dat er amper mensen met tassen lopen. Consumenten kijken rond, maar kopen niets.”

Zelfs kortingen van zeventig procent verleiden de consumenten niet. Tijdens het kerstseizoen daalden de verkopen met dertig procent ten opzichte van het jaar ervoor. “Het kan niet erger”, aldus Megoulis. “Onze maandelijkse onderzoeken laten schokkende getallen zien. De verkopen dalen en winkeliers moeten hun deuren sluiten. Het ergst is nog dat er geen lichtpuntje aan de horizon te zien is.“

Tussen medio 2009 en september 2011 hebben 65 duizend winkels hun deuren moeten sluiten. Bovendien hebben zo’n vijftigduizend retailers faillissement aangevraagd. Zo’n 55 duizend werknemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben hun baan verloren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!