'C1000-winkeliers eigenaar winkelvastgoed'

De 126 vestigingen die buiten de deal tussen private equity fonds CVC en Jumbo zijn gebleven, komen in handen van C1000-ondernemers. Daarmee worden de winkeliers de grootste nieuwe eigenaar van het vastgoed van C1000. De ondernemers werden maandag tijdens een ingelaste bijeenkomst in Houten geinformeerd over de koopconstructie, aldus bronnen tegenover Distrifood.nl.

Het lukte CVC de afgelopen maanden niet om het vastgoed te verkopen aan een externe partij. CVC viel daarom terug op de verplichting van ondernemers om 25 procent van de waarde van het deelnamecertificaat in het eigen bedrijf te houden. Die verplichting is nu ingezet om de ondernemers het vastgoed te laten kopen.

De 126 filialen, die voor 280 miljoen euro te koop stonden, zijn verkocht voor 350 miljoen euro. Hierdoor is een boekwinst van zeventig mijoen euro gerealiseerd. De C1000-winkeliers zijn nu voor zeventig procent eigenaar van het vastgoed. Ook CVC heeft een beperkt aandeel in het vastgoedeigendom. Er worden nog meer partners gezocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!