Knalblauwe boodschappenband: ‘Hier alleen pinnen’

Klanten kunnen er niet omheen: de knalblauwe boodschappenband waar met grote letters ‘Hier alleen pinnen’ op te lezen is. Vorige week voerde de Rijswijkse super PLUS Jongenotter de boodschappenband in voor de pin only-kassa, volgende week volgt de tweede. “Er zijn geen klanten meer die per ongeluk in de verkeerde rij gaan staan”, vertelt een caissière.

Het contante geld zal niet verdwijnen in de supermarkt, maar zal wel een stuk minder gebruikt worden. “Ongeveer tachtig procent van onze transacties gaat al met de pinpas”, vertelt Richard Jongenotter, franchiser van de Rijswijkse supermarkt. “Het is voor veel klanten handig. Bovendien zijn we onaantrekkelijker voor overvallers en hebben we veel minder vaak geldstransport nodig”, aldus Jongenotter.

Geschat wordt dat aan het einde van 2012 een kwart van alle supermarkten een ‘alleen-pinnen-kassa’ hebben, denkt Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen. Binnenkort starten vijftig supermarkten in Nijmegen en omgeving een proef met de blauwe boodschappenband.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!