IKEA: ‘Duurzaam staat op nummer één’

Dat het Zweedse woonwarenhuis IKEA duurzaamheid hoog in het vaandeel heeft staan, is wijdverbreid bekend. “We zijn duurzaam, we denken duurzaam en nemen al onze klanten mee op deze weg”, vertelt Eva-Lotta Sjöstedt, algemeen directrice van IKEA.

In één jaar tijd wist het woonwarenconcern door de verkoop van ongeveer 44 duizend waterbesparende keuken- en wastafelkranen zo’n 123 miljoen liter water te besparen. De 2,2 miljoen leden van IKEA Family kochten 1,7 spaar- en ledlampen, waarmee in totaal 83 miljoen kWh werd bespaard. IKEA zet zich bovendien in voor minder milieuvervuilende katoenproductie. Inmiddels telen meer dan tachtigduizend boeren speciaal voor IKEA op een duurzame manier katoen. Hierbij wordt nog slechts de helft van het water verbruikt.

“De volgende stap is het innemen van oude matrassen. Dat is één van onze meeste verkochte producten, vandaar dat we daar als eerste naar kijken”, zegt Sjöstedt. IKEA werkt ook steeds vaker samen met lokale producenten: “Spullen waar iets mee aan de hand is, geven we graag weg aan scholen of verzorgingshuizen, die het dan weer kunnen gebruiken bij het maken van bijvoorbeeld kunstwerken”, aldus Sjöstedt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!