Nike beschuldigt Nederlands bedrijf

De Amerikaanse sportkledingfabrikant Nike beschuldigt een Nederlandse expediteur van de handel in imitatieschoenen. De Zaanse onderneming Alpi International Forwarders zou een miljoen vervalste sportschoenen van Converse (een volle dochter van Nike) hebben geïmporteerd uit onder andere Roemenië. Converse eist een schadevergoeding van 63 miljoen euro.

Het miljoenenbedrag is gebaseerd op een eerdere uitspraak over een soortgelijke zaak, waarbij de rechter bepaalde dat Converse schadeloos gesteld moest worden voor zestig euro voor elk paar vervalste merkschoenen dat in omloop is gebracht. Een Haarlemse rechter achtte het in een kort geding aannemelijk dat de betwiste schoenen vervalst zijn. Converse heeft inmiddels beslag laten leggen op het bedrijfspand in Zaandam, de woningen van directieleden en op bankrekeningen.

Volgens René Manasse, directeur van Alpi, is er echter ‘geen snipper bewijs dat er merkschoenen zijn nagemaakt.’ Alpi zou alleen betrokken zijn geweest bij het regelen van het transport en de opslag van de goederen in een loods.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!