IKEA en Jumbo beste klantprestatie

Woonwarenhuis IKEA en supermarktketen Jumbo hebben het afgelopen jaar de beste klantprestatie geleverd in hun sector. Dit blijkt uit onderzoek van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen, het customer analytics-bureau MIcompany en marktonderzoeksbureau MetrixLab.

Financieel dienstverlener Univé werd de overall-winnaar van de Customer Performance Awards (CPA), die op 2 februari werden uitgereikt. Internetprovider XS4ALL kreeg de tweede prijs. IKEA werd derde, na de afgelopen twee jaar de eerste prijs in de wacht te hebben gesleept. De top vijf wordt compleet gemaakt door online verzekeraar InShared en internetwinkel bol.com.

In de detailhandel bleef de top drie van 2011 gehandhaafd: IKEA kwam als winnaar uit de bus, bol.com werd tweede en Kruidvat mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Jumbo, die voor het eerst genomineerd was, nam in de supermarktbranche de eerste prijs over van Albert Heijn. Dirk van den Broek kreeg de derde prijs.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder zevenduizend klanten van de honderd grootste Nederlandse dienstverlenende bedrijven. De onderzoekers keken onder meer naar de relaties die de ondernemingen hebben met hun klanten, wat de omzet is per klant, hoe loyaal de klanten zijn en of de klanten de formule zouden aanbevelen bij andere consumenten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!