Forse stijging Amerikaanse online verkopen

De Amerikaanse online verkopen zijn in het vierde kwartaal van 2011 met veertien procent toegenomen. Over het gehele jaar steeg de online afzet met dertien procent, zo blijkt uit cijfers van comScore.

E-tailers verkochten in het vierde kwartaal voor 49,7 miljard dollar aan Amerikaanse consumenten. Afgelopen jaar werd er in totaal voor 161,5 miljard dollar online verkocht. “Het vierde kwartaal bevestigt een succesvol jaar voor de online retail”, aldus comScore voorzitter Gian Fulgoni. “Door de economische onzekerheid zoeken consumenten producten steeds vaker online. Prijs is namelijk meer dan ooit belangrijk voor de Amerikaanse consument en internet is de meest eenvoudige manier om prijzen te vergelijken.”

Vooral gratis verzenden speelde een belangrijke rol in het vierde kwartaal. Bij zo’n 52 procent van de verkpoen werden er geen verzendkosten gerekend, tegenover 49 procent in het vierde kwartaal van 2010. Vooral digitale content, horloges, consumentenelektronica en speelgoed werden in de laatste drie maanden van 2011 goed verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!