FNV onderneemt stappen tegen Scapino

FNV Bondgenoten is het niet eens met de geplande reorganisatie van Scapino. De keten maakt onderdeel uit van de Macintosh Retail Group en gaat mogelijk samenvoegen met de Hoogenbosch Retail Group tot Macintosh Fashion NL. Hierdoor zouden werknemers uit Den Bosch in Assen moeten gaan werken en andersom.

Volgens de vakbond zijn alleen op het hoofdkantoor in Assen al veertig mensen gedupeerd door de situatie. “Wij vermoeden dat deze deal door de ondernemingsraad is besloten, zonder dat het met de betrokken werknemers is besproken”, aldus Gea Lotterman, bestuurder van FNV Bondgenoten. “Ons bereiken nu signalen dat de ondernemingsraad zich niet durfde te melden bij de vakbond, omdat de directie heeft gedreigd met ontslag.”

De directie zou voor twee jaar een sociaal plan hebben afgesloten met de afzonderlijke ondernemingsraden en centrale ondernemingsraad. Een van de afspraken is dat werknemers niet langer dan tachtig minuten voor hun werk mogen reizen. Werknemers die te ver weg wonen, krijgen volgens het plan een verhuisvergoeding van één bruto maandsalaris. “De verhuiskosten zijn voor iedereen min of meer gelijk. Als je minder verdient, krijg je echter ook minder vergoed,” meent Lotterman.

Volgens de vakbond leverde een gesprek met de directie van de keten niets op. “Hier leggen we ons echter niet bij neer. Dit sociaal plan discrimineert salaris, leeftijd en de keuze is ‘slikken of ‘stikken’. Werknemers van distributiecentra hebben een petitie opgezet waarop zij aangeven niet akkoord te gaan met het huidige sociale plan. Ze willen dat de directie met FNV om de tafel gaat zitten om een nieuw sociaal plan op te stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!