'Koerswijziging kost Trendhopper franchisers'

Meubelketen Trendhopper kampt met weglopende franchisenemers. De formule, die tot voor kort bij de vijf grootste meubelverkopers van ons land hoorde, sloot zich in december noodgedwongen aan bij meubelinkoopformatie VME. De keten had ooit 56 vestigingen, waar er nu nog slechts negentien van over zijn.

De samenwerking tussen de nieuwe eigenaren en de franchisenemers loopt niet vlekkeloos. “We begrepen dat Trendhopper de discountkant op wil, maar dat is onze achtergrond niet. Daarom gaan we in onze zaak iets doen wat dichter bij onze andere activiteiten zit”, aldus Edwin van der Horst, franchisenemer van de Amstelveense Trendhoppervestiging.

Toch is de samenwerking met VME onvermijdelijk om de toekomst van Trendhopper veilig te stellen, zegt directeur Sander Vroone. “Maar sommige uitbaters kunnen zich daar niet in vinden. Dat respecteren we”, aldus Vroone. Door Trendhopper te saneren, het hoofdkantoor in Leusden te sluiten en de meubelketen ‘een nieuwe look and feel te geven’, hoopt Vroone binnen vijf jaar weer veertig tot vijftig filialen te hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!