Ouderenwinkel.nl start met eigen winkels

Ouderenwinkel.nl wil in 2013 eigen winkels openen. De flagshipstores dienen om witte plekken in te vullen en nieuw assortiment te testen. Daarnaast verwacht de specialist in comfort- en luxegoederen voor senioren dit jaar zes nieuwe franchisevestigingen te openen. De formule telt momenteel 23 vestigingen. Het plan is binnen drie jaar de grens van veertig Ouderenwinkels te passeren, aldus algemeen directeur Johan Muit.

“We merken dat onze formule interessant is voor franchisenemers. We krijgen een paar honderd aanmeldingen per jaar”, vertelt Muit. Ouderenwinkels zijn vooral gevestigd in regionale steden als Deventer en Zwolle, maar de komende jaren zullen er ook filialen geopend worden in de vier grote steden.

De formule zag zijn omzet het afgelopen jaar met tachtig procent stijgen. De webwinkel speelt een belangrijke rol in de omzet. “De webshop zorgt ervoor dat er meer klanten naar de fysieke winkels komen. Ouderen oriënteren zich op het web, maar komen, zeker in vergelijking met jongeren, liever naar de fysieke winkels om producten aan te schaffen”, vertelt Muit. “In 2012 zullen we onze webshop vernieuwen. Daarmee willen we ons nog sterker neerzetten als een multichannel retailer.”

“Ouderenwinkels werken complementair aan zorginstellingen. We zijn geen leverancier van artikelen die ouderen nódig hebben, maar een leverancier van producten die het leven van ouderen leuker, comfortabeler en makkelijker maken”, zegt Muit. “Klanten komen niet naar onze winkels omdat het moet, maar omdat ze het willen. Daarmee onderscheiden we ons van andere formules.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!