Zalando ziet omzet flink stijgen

Online modewinkel Zalando heeft in de eerste zes maanden van 2011 internationaal een omzet van tweehonderd miljoen euro geboekt. Dat blijkt uit jaarcijfers van het Zweedse investeringsbedrijf Kinnevik, zo schrijft Emerce. Mogelijk steeg de omzet over het gehele jaar met een factor drie ten opzichte van 2010.

De online retailer boekte over heel 2010 een omzet van 159 miljoen euro. Zalando zelf claimt dat zijn bruto omzet in de eerste zes maanden van 2011 ongeveer honderd miljoen euro bedraagt. De operationele winst is negatief. Hoewel Kinnevik zich niet uitlaat over het netto resultaat, zal deze gezien de jonge leeftijd van het bedrijf en de agressie waarmee het internationaal uitbreidt, niet hoog zijn.

Kinnevik heeft zowel direct als indirect belang in Zalando, aangezien het voor een kwart eigenaar is van Rocket Internet, het bedrijf dat Zalando heeft groot gemaakt. De Zweedse investeerder stak het afgelopen jaar 94 miljoen euro in de Duitse onderneming. Kinnevik heeft ook belangen in bedrijven als Tele2, Groupon en dagblad Metro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!