Omzetgroei Walmart door buitenland

Supermarktgigant Walmart heeft zijn omzet in 2011 met zes procent zien stijgen tot 444 miljard dollar. De omzetgroei werd met name bereikt door de stevige groei buiten thuisland Verenigde Staten. In het buitenland nam de omzet vijftien procent toe, tot 126 miljard dollar. De bedrijfswinst verbeterde vorig jaar met vier procent tot 26,6 miljard dollar.

In Amerika wist de retailer de omzet met anderhalve procent te doen toenemen, tot 264 miljard dollar. Walmart kampt al jaren met een stokkende groei in eigen land. Het supermarktbedrijf probeerde hier verandering in te brengen door de introductie van de superformule Sam’s Club, waar klanten alleen binnen kunnen komen als zij een lidmaatschapskaart hebben. De omzet van deze dochteronderneming steeg met negen procent tot 54 miljard dollar.

Walmart maakte daarnaast bekend dat het een meerderheid van de aandelen heeft van de Chinese e-commerceketen Yihaodian. Het gaat om 51 procent. Hoeveel er voor is

betaald, is niet bekend. De overige aandelen van Yihaodian zijn in handen van Ping An, de Chinese verzekeraar die ook een fors belang in Fortis heeft.

Yihaodian verkoopt sinds 2008 consumentenproducten en voeding. Er zijn 5400 mensen werkzaam. Walmart hoopt met de aankoop nieuwe inkomsten te genereren en zijn aanwezigheid in China te versterken na een aantal recente tegenslagen. De Chinese tak werk vorig jaar beschuldigd van het verkopen van gewoon vlees onder de noemer ‘biologisch’. Medewerkers werden daardoor gearresteerd en enkele Chinese vestigingen moesten hun deuren sluiten. De ceo van Walmart China besloot vervolgens ‘om persoonlijke redenen’ op te stappen. Om de Chinese activiteiten weer op de rails te krijgen, benoemde Walmart industrieveteraan Greg Foran enkele weken geleden tot hoofd van de Chinese tak van de keten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!