‘Europese retailers in zwaar weer’

Voor Europese detaillisten wordt 2012 geen makkelijk jaar, stelt kredietbeoordelaar Moody’s in een dinsdag gepubliceerd rapport. De outlook voor detailhandelsbedrijven in Europa werd gewijzigd van ‘stabiel’ naar ‘negatief’.

Om het begrotingstekort terug te dringen, wordt er door de overheden bezuinigd en gaan de belastingen omhoog. Daardoor daalt het toch al zwakke consumentenvertrouwen en houden consumenten hun vinger op de knip. Retailers zullen als gevolg hiervan met name in de eerste drie kwartalen van 2012 hun omzet zien dalen. De lagere verkopen zouden anderhalf jaar lang aan kunnen houden, meldt Moody’s.

Zuid-Europese landen krijgen een moeilijkere tijd voor de kiezen dan andere Europese landen. België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk lijken het er relatief goed van af te gaan brengen, is in het rapport te lezen. Grote en meer gediversifieerde winkelbedrijven zouden volgens Moody’s het best bestand zijn tegen de economische crisis, hoewel verschillende grote detaillisten als Tesco en Carrefour onlangs toch winstwaarschuwingen uitgaven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!