DocData profiteert van succesvolle webwinkeliers

Internetdienstverlener Docdata heeft dankzij een forse groei in e-commerce services een recordomzet geboekt van 130,7 miljoen euro. De omzet steeg het afgelopen jaar met 26 procent ten opzichte van 2010. Ondanks de positieve cijfers verwacht het bedrijf voor 2012 een beperkte omzetgroei te noteren.

Het aantal transacties van de e-commerce tak van DocData steeg met 23 procent. De toename is mede te danken aan het succes van klanten in Nederland en Duitsland, waaronder bol.com, De Bijenkorf, V&D en Zalando. DocData verwacht dat de groei in e-commerce dit jaar lager uit zal vallen dan in 2011. De focus van e-commerce ligt het komende jaar op verdere ontwikkeling van de positie in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zal het bedrijf in 2012 de eerste stappen zetten om in andere Europese markten actief te worden. Het bedrijf verwacht dat in 2020 een kwart tot een derde van de totale retailverkopen via internet zullen lopen.

DocData biedt webwinkeliers fulfilment diensten, waaronder voorraadbeheer en verzending/retourneren van de bestellingen valt. Daarnaast kunnen online shops gebruik maken van het e-commerce platform van DocData. Ketens kunnen er voor kiezen om hun hele e-commerce afdeling en shopmanagement aan DocData uit te besteden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!