Ekoplaza wint terrein

De biologische supermarktketen Ekoplaza opent binnenkort zijn vijftigste vestiging. Het is niet bekend welk Ekoplaza-filiaal het vijftigste is: dat in Delft of dat in Leeuwarden. Het lijkt kenmerkend voor de vlugge uitbreiding van Ekoplaza. “Het is grappig dat je zo snel groeit dat je zoiets niet precies kunt vaststellen”, aldus directeur Erik Does.

In één jaar tijd streefde Ekoplaza concurrent Natuurwinkel voorbij als grootste keten van biologische supermarkten in Nederland. Natuurwinkel ging van 58 naar zeventien vestigingen, terwijl Ekoplaza 43 nieuwe filialen aan zijn netwerk toevoegde. De biologische supermarktketen verwacht dit jaar nog eens tien nieuwe vestigingen te openen. In 2013 moet het Ekoplaza-netwerk uit 75 filialen bestaan.

Ekoplaza verwelkomde het afgelopen jaar veel winkeliers die niet tevreden waren over het beleid van Wessanen-dochter Natudis, de franchiseorganisatie achter Natuurwinkel. Natudis zou te hoge marges rekenen en winkeliers te weinig zeggenschap geven over onder meer de winkelindeling. Does maakte handig gebruik van de onrust bij zijn concurrent. Hij beloofde winkeliers een transparant prijsbeleid en meer marge. Inmiddels heeft Ekoplaza 24 franchisevestigingen. “De winkelier zit bij ons aan het roer”, aldus Does.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!