Tesco schept twintigduizend banen

Tesco wil de komende twee jaar twintigduizend Britten aan werk helpen. Het supermarktconcern creëert werkplekken door nieuwe winkels te openen en bestaande winkels te verbeteren. De retailer heeft nu 290 duizend werknemers in dienst, waarvan een kwart jonger is dan 25 jaar. Daarmee is het de grootste werkgever in de private sector van het land.

Volgens ceo Richard Brasher moeten bedrijven met een omvang als Tesco op dit moment hun verantwoordelijkheid nemen. “In onzekere economische tijden zijn grote ketens verplicht om te investeren en werkgelegenheid te scheppen. Wij hadden hier in 2007 moeite mee omdat we niet wisten hoe de toekomst eruit zou komen te zien. Nu is dat een stuk duidelijker: er is sprake van een stijgende lijn.”

De Britse Premier David Cameron noemt de plannen van Tesco een ‘enorme vertrouwensboost voor de Britse economie’. “Het streven om banen te creëren voor jonge mensen in zware economische tijden is goed nieuws voor Groot-Brittannië.”

De ceo belooft de bestaande werknemers dat zij niet worden benadeeld door de nieuwe banen. Vorige maand werd de keten nog op zijn vingers getikt door activisten van Right to Work. Tesco meldde in een advertentie op zoek te zijn naar werknemers voor de nachtdiensten. Deze werknemers zouden een zogeheten ‘job seeker’s allowance’ ontvangen; een vergoeding vanuit de overheid voor mensen zonder werk. De activisten verdachten de keten ervan op deze manier goedkopere vervanging te zoeken voor de huidige full-time arbeidskrachten. Tesco ontkende de beschuldigingen. Volgens de retailer betrof het een fout in de advertentie, veroorzaakt door een IT-probleem.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!