Starbucks opent concept store in Amsterdam

Koffieketen Starbucks opent vrijdag 9 maart in Amsterdam zijn eerste Europese concept store. The Bank, zoals de concept store genoemd wordt, is een testruimte voor exclusieve koffie, diverse koffiebrouwsystemen en voedselinnovatie. Ook maakt de concept store handig gebruik van social media: tweets kondigen aan wanneer er verse koekjes uit de oven gehaald worden.

De nieuwe Starbucks-store is gelegen in het gewelf van de historische Amsterdamsche Bank. Meer dan 35 lokale kunstenaars en ambachtslieden bouwden de kluis van de voormalige bank om tot café annex theaterruimte. De zeventien meter lange koffiebar zal regelmatig dienst doen als podium voor lokale bands, poëzielezingen en andere culturele activiteiten.

“Voor deze vestiging heb ik me laten inspireren door de rol die zeventiende-eeuwse Nederlandse handelaren hebben gespeeld in de wereldwijde verspreiding van koffie”, vertelt Liz Muller, concept design director bij Starbucks. “Ik wilde de ruimte tot leven wekken door de lokale geschiedenis en traditie te vieren”, aldus Muller. Zo is er in The Bank onder meer een muurschildering te zien die de geschiedenis van de Nederlandse koffiehandelaren vertelt.

Met een vloeroppervlakte van 430 vierkante meter is The Bank tevens de grootste Starbucks-vestiging van Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!